keresés a weboldalon

Könyvtári műhelynapok (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Könyvtári műhelynapok (Videó)

2015 november 11 - szerda
Műhelynapokat tart a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A kétnapos programon az ország különböző intézményeiből érkezett szakemberek osztják meg egymással tapasztalataikat és számolnak be fejlesztési elképzeléseikről.

Többek között a kistelepülési könyvtári ellátáshoz kapcsolódó támogatások hatékony felhasználásáról és a helyi értékek közvetítéséről hallgattak előadást a szakemberek. A zalai házigazdák most az informatikai hátteret fejlesztik azzal a céllal, hogy az egész megye könyvállományát egyetlen elektronikus katalógusban rögzítsék. Számukra ezért is fontos a tapasztalatcsere – tudtuk meg Kiss Gábortól, a Deák Ferenc Városi és Megyei Könyvtár igazgatójától.

A műhelynapok résztvevőit Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. A politikus hangsúlyozta: elégedett a Deák Ferenc Megyei Könyvtár munkájával. Az önkormányzat igyekszik a jövőben is minél nagyobb támogatást adni az intézményeknek.


2016 januárjától átalakul Zalaegerszeg kulturális intézményrendszere, ami a bibliotékákat is érinti. A tervek szerint az egykori Apáczai ÁMK-ban működő könyvtárat a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárhoz csatolják.

DZsu/Cs.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: