keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Koraszülöttek világnapja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Koraszülöttek világnapja (Videó)

2015 november 23 - hétfő
A koraszülöttek világnapja alkalmából szervezett családi délutánt a hétvégén a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület. A programon többek között koncert, bohócműsor, arcfestés, játszóház és jótékonysági süteményvásár várta a látogatókat. A világnap és a hozzá kapcsolódó rendezvény figyelemfelhívás volt.

A szervezet 5 évvel ezelőtt szülői kezdeményezésre alakult. Céljuk, hogy segítsék a környéken élő koraszülött gyermekeket és családjaikat, továbbá, hogy mentális és lelki támaszt nyújtsanak az életút során felmerülő problémáknál. Ehhez egészségügyi, szociális és fejlesztési tanácsokkal állnak a családok rendelkezésére – tájékoztatott Bognárné Bengő Hajnalka, a „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület elnöke.

A rendezvény háziasszonya Balaicz Zoltánné volt. Ő, érintettsége okán kötelességének érezte, hogy a kezdeményezés élére álljon.

A jótékonysági süteményvásárból közel 100 ezer forint gyűlt össze. Az egyesület ezt az összeget speciális koraszülött hordozó kendők vásárlására fordítja majd. A szakemberek szerint ez az eszköz erősíti az anya és gyermek közötti kötődést.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: