keresés a weboldalon

Környezetvédelem felsőfokon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelem felsőfokon (Videó)

2019 január 31 - csütörtök
Lezárult az Eco Smart Cities ökológiailag okos és fenntartható városok című projekt. A másfél évig tartó uniós finanszírozású program Magyarország és Horvátország határon átnyúló együttműködésének keretében valósult meg.

A kezdeményezés elsődleges célja volt, hogy a hulladékgazdálkodás terén környezettudatos és intelligens, közös határ menti terület alakuljon ki. Ennek érdekében szerveztek magyar és horvát pedagógusoknak továbbképzést, gyerekeknek pedig különböző szemléletformáló programokat. Ezeken Gróf Hanna Stella, a Petőfi-iskola tanulója is részt vett.


A rendezvények mellett több innovatív fejlesztést valósítottak meg. Köztük azokat az okos hulladékgyűjtő edényeket, amiket múlt héten telepítettek Zalaegerszeg két pontján. A részletekről dr. Buzu László projektmenedzser, a Műszaki Osztály pályázati szakreferense számolt be.

Létrehoztak egy mobilalkalmazást is, melynek segítségével a lakosság bejelentheti az illegális hulladéklerakó-helyeket. Az információ birtokában az önkormányzat szakemberei gyorsan és hatékonyan tudnak intézkedni.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: