keresés a weboldalon

Környezetvédelmi beszámoló (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelmi beszámoló (Videó)

2022 május 31 - kedd
Megtartotta éves környezetvédelmi beszámolóját a városvezetés. Itt többek között az is elhangzott, hogy sikeresek voltak a szemléletformáló programok és a különböző köztisztasági akciók a megyeszékhelyen.

Megfelelő a város környezeti állapota – kezdte beszámolóját Gecse Péter. Az alpolgármester örömmel tájékoztatott arról, hogy a közösségi megmozdulásoknak köszönhetően felszámolták az illegális szemétlerakókat.

A hulladékgazdálkodás szintén kiemelt szerepet tölt be a környezetvédelmi programban. Ezzel kapcsolatban három buslakpusztai fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban.

Gecse Péter, alpolgármester, Zalaegerszeg:

További cél, a teskándi, botfai, valamint a csácsbozsoki kerékpárútszakasz kiépítése. Közlekedésfejlesztés vonatkozásában az elkerülő- és tehermentesítő út folytatása is rendkívül fontos – hangsúlyozta az alpolgármester. A város egyebek mellett a védett természeti értékek megóvását is célul tűzte ki. Az elmúlt évek viharos időjárásai ugyanis több helyen – köztük a Bíró Márton utcában és a Platán soron – megrongálták a platán fákat.

Tánczos Zsolt, környezetvédelmi szakreferens, Műszaki osztály, ZMJV PH:

A környezetvédelmi program 2022 év végén lejár. Az újat a törvényi előírásoknak megfelelően már elkezdték összeállítani. Ebbe beépítik a környezettudatos gondolkodás jegyében zajló infrastrukturális fejlesztéseket is.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: