keresés a weboldalon

Környezetvédelmi nevelés a Mindszenty Iskolában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelmi nevelés a Mindszenty Iskolában

2011 június 15 - szerda
A Mindszenty Iskola és a Páterdombi Szakképző pályázati hozzájárulással természetvédelmi programsorozatot indított. Ezúttal a Mindszenty Iskolásokhoz látogattunk el, ahol a gimnazisták vettek részt a fenntartható életmód jegyében tartott előadásokon.

A középiskolásokat a legnehezebb megszólaltatni, az alsó tagozatosok nyitottabbak. A középiskolások már bezárkóznak, ez élettani sajátosságuk. Éppen ezért több csatornán próbáltuk őket megközelíteni. – mondta Virág Józsefné a Mindszenty Iskola igazgatónője. A foglalkozások hat helyszínen, hat csoportban történtek. Többek között filmvetítéssel, bioételek kóstolásával, ökológiai lábnyom számítással, környezetvédelmi honlapok ismertetésével kötötték le a fiatalok figyelmét.

Illyés Zoltán biológus szemléletes foglalkozáson árult el érdekes adatokat Földünk és saját ökológiai lábnyomunkról. A diákok pedig már egy számítógépes program segítségével kiszámolták hány hektár területet kívánnak meg életmódjukkal. A jó cuccok elnevezésű előadások is ehhez a központi témához kapcsolódtak: Itt többek között tudatosabb vásárlásra, az energiatakarékos háztartási gépek előnyeire hívták fel a figyelmet.

DZsu

Tartalom megosztása: