keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Környezetvédelmi programot fogadtak el

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelmi programot fogadtak el

2004 december 29 - szerda
Hat évre szóló környezetvédelmi középtávú stratégiai programot fogadott el decemberi közgyűlésén a város képviselőtestülete. A budapesti Progressio Mérnöki Iroda a környezetvédelmi program kidolgozásánál szem előtt tartotta, hogy a projekt elemei összhangban legyenek Zalaegerszeg településpolitikájával és területfejlesztési célkitűzéseivel, a helyi tervekkel, elképzelésekkel.

A mintegy 17 milliárdos program feladata az is, hogy feltárja a város környezeti problémáit és azok lehetséges megoldásait. A tennivalókat 15 feladatcsoportban határozták meg.
„Zalaegerszeg, a szép környezetben fekvő, lehetőségek városa”- fogalmaz a települési környezetvédelmi program, amely az egyes környezeti elemek – levegő, talaj, víz, élőlények, védett épületek, zöld területek, közlekedésszervezés, hulladékgazdálkodás, zajvédelem – minőségének javítását tűzte ki célul. A stratégiai terv végrehajtása javítani fogja Zalaegerszeg környezeti állapotát, arculatát és garantálja a jó közérzetű várost. Ahol érdemes élni.

Tartalom megosztása: