keresés a weboldalon

Környezetvédelmi vándorkiállítás a Keresztury VMK-ban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelmi vándorkiállítás a Keresztury VMK-ban (Videó)

2013 május 07 - kedd
Zalaegerszegre érkezett az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés interaktív vándorkiállítása. A tárlat szervezői – köztük a Zala Depo Kft. -, egyebek mellett a környezettudatos fogyasztói magatartásra, a hulladékképzés megelőzésének fontosságára, valamint a szelektív gyűjtés jelentőségére kívánják felhívni a figyelmet.

Magyarországon évente több, mint 110 millió tonna hulladék keletkezik. Ugyancsak hazai szinten 800 ezer és 1 millió tonna közé tehető az elhasznált papír mennyisége. Ne csak lapítsd, dobd is be, s ne csak a mának élj. Egyebek mellett ezekre az elgondolkodtató tényekre és megszívlelendő intelmekre hívja fel a figyelmet az Italoskarton Környezetvédelmi Egyesülés ügyvezető-igazgatója, Baka Éva:


Zalaegerszeg számára – csakúgy mint máskor -, különösen jól jön az ilyen és ehhez hasonló vándorkiállítás. Ezek ugyanis – Doszpoth Attila alpolgármester szerint – szervesen illeszkednek az önkormányzat évekkel ezelőtt indított ÖKO-város nevű programjába.


A környezetvédelmi kiállítás egyik látványos eleme volt, a rögtönzött papírgyártás. Más nem is kell hozzá, mint egy turmixgép, melyben az áztatott papírt péppé mixelik.

Miután ez megtörtént, jöhet a szűrés, a simítás, majd a szárítás. S ha nem is olyan, mint a gyári, jól érzékelteti az újrahasznosítás lehetőségét.

V.N./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: