keresés a weboldalon

Korszerű játszótér

Zalaegerszeg címer
Hírek

Korszerű játszótér

2006 május 16 - kedd
Az egy hete elkészült homokozó, csúszda, mérleghinta és mászóka nagyon népszerű a gyerekek körében. Ezt bizonyítja, hogy a játékok beüzemelése óta a szokásosnál is több gyerek fordul meg a Göcseji út 49. számú tízemeletes előtt.

Az Európai Unió előírásainak megfelelő, korszerű játszóteret a múlt héten adta át hivatalosan dr. Gyimesi Endre polgármester. Mint az a környező óvodások és bölcsődések jelenlétében megtartott avatáson elhangzott, a játszóteret Bubicsné Pethő Ibolya okleveles táj- és kertépítész tervezte. A kivitelezés 5 millió forintjába került az önkormányzatnak.

Panácz Antaltól, a településrész önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a költségek fedezetét még az elmúlt évben előirányozta a közgyűlés, a megvalósítást azonban az idei év feladatai közé sorolták. A játszóteret nemcsak a környéken lakók, hanem az Űrhajós úti bölcsődések és óvodások is használhatják. Egyedül a lengőhintát kell nélkülözniük, ám, mint azt Panácz Antal elmondta, ígéretet kapott arra, hogy a közeljövőben lengőhintával is ellátják az új játszóteret.

Gondolt a képviselő az idősebbekre is. Míg a park egyik felében a gyerekeknek kínálnak hasznos időtöltést a modern játszóeszközök, szüleik, illetve a környék idősebb lakói a fák hűsítő árnyékában pihenhetnek. Kényelmük érdekében több új padot is kihelyeztek.

Tartalom megosztása: