keresés a weboldalon

Korszerűsítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Korszerűsítés (Videó)

2017 június 16 - péntek
Villamos- és gázvezetékeket cserél, illetve épít ki saját költségén Zalaegerszegen és környékén az EON. A szolgáltató képviselői és a város vezetése pénteken a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatták a részletekről az újságírókat.

A zalai megyeszékhelyen és térségében 2017-ben több mint 200 különböző fejlesztés valósul meg. A szolgáltató területén az áram- és gázhálózat karbantartására, illetve fejlesztésére közel 1 milliárd forintot fordít. A legjelentősebb, áramhálózattal összefüggő beruházás Zalaegerszegen az Északi Ipari Park villamosenergia-ellátását érinti – mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Megújítják még Vorhotán, Besenyőhegyen és Csácsbozsokban a kisfeszültségi hálózatokat, ez 18 millió forintba kerül. A szolgáltatónak azonban más feladatai is vannak – tájékoztatott Torda Balázs, az EON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt áramhálózati régióvezetője.

A vállalatcsoport gázhálózati beruházásai jelenleg is zajlanak. A Tulipán utcában, illetve az Erkel Ferenc utca és a Jánkahegyi út között gázelosztó vezeték rekonstrukciós munkálatai várhatóan még ebben a hónapban befejeződnek. Ezt követően a Landorhegyi, a Göcseji, a Pázmány Péter valamint a Sport utcában folytatódnak a fejlesztések. A társaság 15 nappal az elkerülhetetlen üzemszünet előtt írásos tájékoztatást küld az érintetteknek. Ezekről  a honlapján is közöl adatokat.

Sz.É./T.S.

Tartalom megosztása: