keresés a weboldalon

Korszerűsítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Korszerűsítés (Videó)

2015 december 01 - kedd
Európai Uniós támogatásból energetikai korszerűsítés történt több zalaegerszegi oktatási intézményben. A Környezet és Energia Operatív Program finanszírozásából megújult az Ady és a Kölcsey gimnázium, valamint a Landorhegyi óvoda is.

A Kölcsey Ferenc Gimnázium, illetve a Landorhegyi úti Tagóvoda együttesen 150 millió forint, vissza nem térítendő támogatást kapott, melyet energetikai fejlesztésekre fordíthattak. Így a két intézményben kicserélték a nyílászárókat, illetve hőszigetelték a homlokzatokat. A beruházásnak köszönhetően az épületek energetikai besorolása sokkal kedvezőbb lesz. A sikeres projekt zárórendezvényét hétfőn tartották a Landorhegyi óvodában, ahol a munkálatok alatt külső segítséggel ugyan, de fogadták a gyerekeket. Erről Kása Istvánné, a Landorhegyi úti óvoda vezetője tájékoztatott.

Az Ady iskolában szintén energetikai beruházás zajlott az elmúlt időszakban. Itt a nyílászárók cseréjére, a lapostető, a homlokzati- illetve a lábazati fal hőszigetelésére 150 millió forint uniós támogatást kaptak.

Az épületegyüttesben azonban további felújítási munkálatokra van még szükség – mondta el Czigány László, az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, majd hozzátette:


Zalaegerszeg önkormányzata összességében 300 millió forintot kapott a három épület energetikai korszerűsítésére. A fejlesztésekhez kapcsolódóan Balaicz Zoltán polgármester megjegyezte: a felújítások folytatódnak a zalaegerszegi intézményekben.


Emellett a területfejlesztési operatív program jóvoltából a zalaegerszegi bölcsődékben is várhatók energetikai beruházások.

V.D./P.B.

Tartalom megosztása: