keresés a weboldalon

Korszerűsítik a Központi Orvosi Ügyeletet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Korszerűsítik a Központi Orvosi Ügyeletet (Videó)

2018 február 16 - péntek
Elkezdődtek a munkálatok a Botfy utcai Központi Orvosi Ügyelet épületében. A rekonstrukcióra az önkormányzat a Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból mintegy 20 millió forintot fordít.

353 millió forintból 13 háziorvosi rendelőt, 17 védőnői körzetet és a központi ügyeletet modernizálják. Az egészségügyi alapellátást érintő fejlesztéssorozat több, mint 100 ezer embert érint. Az eredtileg 2020-ig tartó programról Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatott.

Az ellenzék szerint az egészségügyre több pénzt kellene fordítani. A kritikákra reagálva – az eseményen résztvevő – Vigh László országgyűlési képviselő elmondta: Zalaegerszegen, sőt Zala megyében ezzel nincs probléma. Minden új lehetőséget megragadnak, hogy az ellátórendszert korszerűsítsék.

A kedvezőbb üzemeltetés érdekében a központi ügyelet épületét már többször felújították. Mivel a külső hőszigetelés, a kazán- és a nyílászárók cseréje korábban megtörtént, így most a belső átalakítások kezdődnek – mondta dr. Ladányi Ibolya, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője, majd hozzátette:

A rekonstrukció várhatóan április végén fejeződik be. Az ellátásnak addig a Zala Megyei Szent Rafael Kórház rendelőintézete ad helyet.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: