keresés a weboldalon

Korszerűsítik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Korszerűsítik (Videó)

2017 január 03 - kedd
Megkezdődik a zalaegerszegi Kaffka Margit tagkollégium energetikai korszerűsítése. Ilyen léptékű fejlesztés még nem történt a hatvanas évek végén épült intézményben. Ennek köszönhetően 2017 végére új tető- és külső hőszigetelés, modern nyílászárók, valamint napkollektorok szolgálják majd az épület gazdaságosabb működését.

A város középiskolai diákszállásai az elmúlt években jelentős fejlesztéseken estek át, kivéve a Kaffka-kollégiumot. Megújulására most mintegy 140 millió forint áll rendelkezésre. A beruházás három fázisban valósul meg, mondta Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ vezetője.

A létesítmény 160 diáknak biztosít átmeneti szállást. Számukra a munkálatok idejére is megoldják az elhelyezést, jelezte Sümegi László, a Városi Középiskolai Kollégium igazgatója.

A pénzügyi hátteret biztosító pályázat előkészítése idején még a zalaegerszegi önkormányzat volt az intézmény fenntartója és működtetője. Bár ezeket a feladatokat már a tankerület látja el, a polgármester szerint a város és a Klebelsberg Központ összefogása országosan is egyedülálló.

Balaicz Zoltán hozzátette: 2020-ig milliárdos nagyságrendben újulnak majd meg a zalai megyeszékhely intézményei. Mindezt a Településfejlesztési Operatív program forrásai teszik lehetővé.

Sz.É./P.V.B.

Tartalom megosztása: