keresés a weboldalon

Kossuth győztes katonái lettünk

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kossuth győztes katonái lettünk

2013 április 10 - szerda
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére tizenkettedik éve rendeznek vetélkedőt általános iskolás diákok számára a megyeszékhelyen. Az ez évi március 13-án lezajlott versenynek az Apáczai ÁMK adott otthont.

Az iskolából jókedvűen indultunk el az Apáczai ÁMK-ba. Érkezésünkkor 15 csapatot számoltunk meg. A verseny összesen öt feladatlapból állt. Az első feladatlapon egy totót kellett kitölteni, melyben Kossuth Lajosról volt szó. A másodikon nevezetes épületek képét lehetett felismerni. A harmadik feladatlapon a szabadságharc zalai eseményeivel kapcsolatos kérdések voltak, a negyediken pedig a zalaegerszegi 48-as emlékhelyeket kellett felsorolni.
Végül „A kőszívű ember fiai” című filmből láthattunk részleteket, az utolsó feladatlapot ez alapján töltöttük ki. Amint végeztünk az ötödik feladattal is, a zsűri javítani kezdett.

Izgatottan vártuk az eredményt. Nagy meglepetésünkre holtverseny alakult ki a Kölcsey Gimnázium csapata és az adys „Vörössipkások” között. Ekkor a verseny szervezője felváltva kérdéseket tett fel. Végül csak mi tudtuk a helyes választ, így mi győztünk.

Ezután következett a díjátadó. Iskolánk négy csapata közül a 7. b egyik csapata nyolcadik lett, a 7. c csapata, „A haza bölcsei” negyedikek lettek. Végül következett a 7. a osztály csapata: ők a harmadik dobogós helyezést szerezték meg.

A díjátadás után megmutattuk Molnár Andrásné Klári néninek a díjakat: a könyvutalványt, a tiszteletjegyet a múzeum „Hazánkat híven szerettünk” című kiállítására, a szép oklevelet, és a Deák Ferenc életéről szóló CD-t. Klári néni velünk együtt örült a szép eredményeknek, annak, hogy az Ady iskola csapatai ilyen jó helyezéseket szereztek. Büszke vagyok rá, hogy csapattársaimmal Kossuth diadalmas katonái lehettünk.
 
Horváth Fábián
7. b osztályos tanuló
Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI

 

Tartalom megosztása: