keresés a weboldalon

Köszönik a bizalmat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Köszönik a bizalmat

2010 április 28 - szerda
Eljött a köszönet ideje az eddig még soha nem tapasztalt bizalomért, amit a Fidesz-KDNP kapott az országgyűlési választások során – hangzott el a Fidesz sajtótájékoztatóján, ahol dr. Gyimesi Endre polgármester, Gyutai Csaba alpolgármester (mindketten országgyűlési képviselők) és Balaicz Zoltán kampányfőnök köszönte meg és értékelte a választási eredményt.

Dr. Gyimesi Endre elmondta: jó taktikát választottak a kampány során, rengeteget beszélgettek az emberekkel arról, hogy miben csalódtak az elmúlt évek során, és mi foglalkoztatja őket, mit várnának az új kormánytól. A polgármester szerint ennek volt köszönhető, hogy több mint 11 ezer ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, a közel 300 aktivista segítségével.

Az elmúlt 16 évben 7 alkalommal indult választásokon dr. Gyimesi Endre, és minden alkalommal győzött, de ilyen összefogást a Fidesz mögött most tapasztalt először, mondta.
A munka megkezdődött, a legfontosabb törvényjavaslatok között említette az önkormányzati törvény módosítását, a közrend és közbiztonság szabályozását és a gazdaság talpra állítását, a munkahelyteremtés megkezdését.

„Következetesen, szívós akarattal, állandó párbeszédben a lakossággal végezzük munkánkat. Az adott szakmák véleményének kikérésével fogjuk a következő négy év politikáját irányítani. Szembe kell nézni a számonkéréssel is, hiszen akik a közös kasszából kivettek, megérdemlik a büntetést.”- fogalmazott dr. Gyimesi Endre.

„Vége a posztkádárizmusnak, a szocialista oligarchák uralmának, akik hátráltatták az ország gyarapodását. Helyettük létre kell hozni az együttműködés rendszerét. Olyan politikai kultúrát szeretnénk kialakítani, ahol az emberek véleménye is a döntéshozók asztalára kerülhet. Arra törekszünk, hogy a becsületesség, tisztesség és erkölcs határozza meg a jövő politizálását” – mondta Gyutai Csaba, aki szintén köszönetet mondott a bizalomért.

Hangsúlyozta, vissza kell állítani Magyarország tekintélyét. A számonkéréssel kapcsolatban megjegyezte: az eddigi pályáztatási gyakorlattal szakítani kell, az állami és uniós pénzeknek tisztességes úton kell eljutnia az érdekeltekhez.

Dr. Gyimesi Endre a sajtótájékoztatót követően vette át képviselői megbízólevelét dr. Pápai Ferenctől, a helyi választási bizottság elnökétől.

(Zala-Lap, V. Zs.
Fotó: S. P.)

Tartalom megosztása: