keresés a weboldalon

Köszöntötték a díjazottakat

Zalaegerszeg címer
Hírek

Köszöntötték a díjazottakat

2024 március 21 - csütörtök
Állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át március 15. alkalmából a Pesti Vigadóban Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter. A kitüntetettek között több zalai is van, akiket Balaicz Zoltán és Vigh László délután köszöntött.

Az országgyűlési képviselő szerint a díjazottak példaképekké váltak saját területükön. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: minden évben van olyan zalaegerszegi, aki állami elismerésben részesül.

Dr. Sifter Rózsát a honvédelemért kitüntető cím babérkoszorúval ékesített fokozatával, és Batthyány Lajos Díjjal tüntették ki. A főispán ezt megköszönve az államigazgatási szervek és az önkormányzat szoros együttműködésére irányította a figyelmet.

Idén három zalaegerszegit találtak méltónak a Magyar Arany Érdemkeresztre: a Szent Rafael Kórház két orvosát Dr. Tihanyi Mariannt és Dr. Bujtor Zoltánt, valamint Kiss Gábor főkönyvtárost.

Az ünnepségen jelen volt Tóth László is, aki Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott. Noha a köszöntésen nem tudtak részt venni, Balaicz Zoltán emlékeztetett: Bali József munkáját Magyar Ezüst Érdemkereszttel, Szabó Csabát a Magyar Nemzeti Levéltár zalaegerszegi születésű főigazgatóját pedig a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjével tüntették ki. Hermann Róbert professzor Széchenyi-díjban részesült. Szálinger Balázs, József Attila-díjas költőt Magyarország Babérkoszorújával, Szőke Nikolettát pedig Máté Péter-díjjal ismerték el.

N.J./Sz.L.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: