keresés a weboldalon

Köszöntötték az újévet (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Köszöntötték az újévet (Videó)

2019 január 07 - hétfő
Folytatni szeretné a polgármesteri munkát. Pénteken, a város újévi fogadásán jelentette be mindezt Balaicz Zoltán. Az Arany Bárány Hotel télikertjében közel 300-an gyűltek össze, hogy együtt köszöntsék az újévet. A rendezvényen adták át Zalaegerszeg innovációs díjait is.

Zalaegerszegről énekeltek Berkes Dániel tanítványai, majd Balaicz Zoltán lépett a mikrofonhoz. A város polgármestere hosszú perceken át sorolta a 2018-as év fejlesztéseit és eredményeit. Köszönetét fejezte ki az együttműködésért valamennyi képviselőnek és bejelentette, hogy amennyiben októberben a zalaegerszegiek ismét bizalmat szavaznak neki, folytatni szeretné a polgármesteri munkát.

Balaicz Zoltán – polgármester, Zalaegerszeg:

A polgármester bejelentését további kettő követte. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy hamarosan új, modern, négycsillagos szálloda építése kezdődik állami beruházásban a volt MMIK helyén. Vigh László országgyűlési képviselő a Hevesi Sándor Színház felújításáról hozott jó híreket. Ezek szerint beveszi a kormány a teátrum átépítését a Modern Városok Programba. Az előkészítésre és tervezésre 255 millió forint érkezik hamarosan Zalaegerszeg számlájára.

A hagyományoknak megfelelően az újévi fogadáson adta át Balaicz Zoltán a város Innovációs díjait. A képviselőtestület döntése értelmében idén a Mol Zalai Finomítója és a Naste-Bau Kft. vehetett át elismerést.

Eichinger Attila – igazgató, MOL Zalai Finomítója:

Kovács Dezső – ügyvezető, Naste-Bau Kft.:

A díjazottak az oklevél mellé Szényi Zoltán festőművész egy-egy alkotását kapták ajándékba. Az újévi fogadás kötetlen beszélgetésekkel folytatódott.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: