keresés a weboldalon

Köszöntötték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Köszöntötték (Videó)

2018 május 18 - péntek
A 95 éves Hájas Lászlót családja jelenlétében csütörtökön köszöntötte Zalaegerszeg polgármestere. Az önkormányzat – hagyományaihoz híven – ily módon emlékezik meg azokról a nyugdíjasokról, akik tisztes kort élnek meg.

Magyarország kormánya az Idősek Tanácsa kezdeményezésére alkotta meg azt a rendeletet, amely a 90 év feletti szépkorúak iránti társadalmi megbecsülést fejez ki. Az oklevelet személyesen adta át Balaicz Zoltán polgármester.

Hájas László Budapesten született és Türjén nőtt fel, majd Zalaegerszegen járt középiskolába. A háború alatt szovjet fogságban töltött hat évet. Hazatérése után bérszámfejtőként dolgozott az akkori Zalai Baromfigyűjtő és a Zala Megyei Moziüzemi Vállalatnál, ahol másodállásban üzemvezető-gépész volt. A zalaegerszegi Ady mozi létrejöttében nagy szerepet vállalt. 1961-ben híradásipari technikusi oklevelet szerzett. Ezt követően a Gépipari Elektromos Karbantartó Vállalatnál helyezkedett el, 21 év után innen ment nyugdíjba. Úgy gondolja, hosszú életétének titka az optimizmus és az Istenbe vetett bizalom.

Az ünnepelt 34 éve nyugdíjas, ám ma sem tétlenkedik. Családjával évtizedeken át járta a világot. Ezekről az élményekről szívesen tart előadásokat.

M.E./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: