keresés a weboldalon

Köszöntötték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Köszöntötték (Videó)

2018 március 28 - szerda
60. születésnapja alkalmából köszöntötték Péter Zoltánt a Zete és a magyar válogatott egykori labdarúgóját. Az önkormányzat, a ZTE FC igazgatósága és a klub baráti köre adott fogadást az elismert futballistának.

Péter Zoltán 1958. március 23-án született Zalaistvándon. 1971-ben lett a zalaegerszegi együttes igazolt játékosa. Az élvonalban 6 évvel később mutatkozott be, ahol 275 bajnoki mérkőzésen 37 gólt lőtt. A magyar válogatottban 28-szor szerepelt, hátvédként 4 gólig jutott. Az 1985-ös hamburgi barátságos mérkőzésen az ő találatával nyert a nemzeti 11.

A szurkolók körében 2000 óta szimbolikus helyszín az Alibi pub. Így nem volt kérdés, hogy hol köszöntik a 60 éves legendát – mondta Papp Péter, a ZTE Baráti Kör tagja.

Balaicz Zoltán a város sportéletében betöltött kiemelkedő munkájáért kitüntető oklevelet adományozott az egykori játékosnak.

A polgármester köszöntőjében a ZTE történelméről is megemlékezett. Jelezte, hogy két év múlva a klub megalapításának 100. évfordulóját ünnepelhetik a futball-barátok.

Gy.A./T.S.

Tartalom megosztása: