keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kötelező a közösségi szolgálat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kötelező a közösségi szolgálat (Videó)

2013 március 06 - szerda
Első rendezvényét tartotta a február elején alakult ifjúsági kerekasztal. Az információs napon a közösségi szolgálat témakörében előadást tartottak az önkénteseket fogadók és az Oktatáskutató és Fejlesztési Intézet munkatársa.

Az Esélyek Háza és az ifjúsági kerekasztal olyan programot szervezett, amelynek elsődleges célja az önkéntességre való figyelemfelhívás. Azoknak, akik idén szeptemberben kezdték el középiskolai tanulmányaikat már köztelező a közösségi szolgálat végzése.
 
A rendezvényre elsősorban azoknak az intézményeknek a vezetői érkeztek, akik befogadóként várják majd a diákokat. A fórum azonban az iskolák képviselőinek is hasznos információt kínált. Az előadók között volt egyebek mellett Bodó Márton az Oktatáskutató és Fejlesztési Intézet vezető munkatársa, aki elsősorban az önkéntességben rejlő kreatív feladatokra hívta fel a figyelmet.
 
A város önkormányzata is támogatja az önkéntesség népszerűsítését. A főiskolásoknak pályázati finanszírozásból biztosít programokat, míg a középiskolásokat támogatja az önkormányzati cégeknél való munkában -mondta Balaicz Zoltán alpolgármester.


A diákok önkéntes szerepvállalását minden esetben az iskoláknak kell segíteni. 2016-ban az érettségi előfeltétele már minimum 50 órás közösségi szolgálat lesz. 
DZsu/E.K.

Tartalom megosztása: