keresés a weboldalon

Kötélugró tábor

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kötélugró tábor

2013 november 08 - péntek
Július 26-án reggel elindultunk Pusztaszentlászlóra táborozni.

Fél órát utaztunk. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz, mert soha nem voltam még olyan táborban, ahol ott alszanak a gyerekek. Lassan-lassan mindenki megérkezett. Ezután elfoglaltuk szálláshelyeinket. Tizenegy lány vett részt a táborban, mindannyian egy szobába kerültünk, ami emeletes ágyakkal volt berendezve.

Évi, a táborvezetőnk, két csapatkapitányt választott. Sorsolással döntöttük el: ki, melyik csapatba kerüljön. Csapatnevet is választottunk, mi lettünk a Mackótestvérek. Készítettünk csapatzászlót is.

Sokat strandoltunk, feladatokat oldottunk meg, vetélkedtünk, kirándultunk. Szombaton a vetélkedők és a strandolás után meglepetés várt ránk. A házból addig nem jöhettünk ki, amíg a vendégünk nem ért oda. Nagyon izgultunk, hiszen fogalmunk sem volt, mi vár ránk. Végre megjött a „vendég”: egy Mangó nevű ló! Felülhettünk rá, nagy élmény volt.

A vasárnapot nagyon vártam, mert jöttek a szüleim és a testvérem. Ez a nap az „aloha partiról” szólt: fűszoknyát és a nyakunkba virágfűzért készítettünk az esti bulihoz. A csapatoknak táncot kellett betanulniuk, amit a zsűri pontozott.

Hétfőn, a reggeli után kirándulni mentünk Söjtörre. Itt két ló és egy tehén várt minket. A lovakat befogták nekünk, a szekéren pedig szénabálán utaztunk. A meleg miatt a lovakkal megálltunk pihenni, addig simogathattuk őket.

Elérkezett az utolsó esténk. A táborvezetőnk kiadta a végső feladatokat. Ezek döntötték el, melyik lesz a győztes csapat. Az eredmény döntetlenre alakult, így mindenki aranyérmes lett. Az este búcsúbulival zárult, majd másnap összepakoltunk, és hazafelé vettük az irányt.

Nagyon jól éreztem magamat, jövő nyáron is elmegyek.

Lakat Petra 4.a
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: