keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közel 20 milliárddal

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közel 20 milliárddal

2007 február 05 - hétfő
Ilyen nehéz helyzetben még nem fogadott el költségvetést Zalaegerszeg önkormányzata a rendszerváltozás óta – hangzott el a közgyűlési vita során. Dr. Gyimesi Endre polgármester arról beszélt, hogy a kormány megszorító intézkedési miatt csökkentek és csorbultak a város lehetőségei.

A büdzsé induló főösszege megközelíti a 20 milliárd forintot, és 486 millió forint működési hitel felvételével számol. Gyutai Csaba alpolgármester az ülést követő sajtótájékoztatón azt mondta: reméli, nem lesz szükség a hitelfelvételre. Mindent elkövetnek ennek érdekében, így további takarékossági intézkedések is várhatók. Az ellenzéki szocialisták amellett érveltek, hogy az önkormányzat ne tervezzen működésihitelfelvételt. Az alpolgármester szerint a költségvetés – melyet 17 igen, 6 nem és 2 tartózkodás mellett fogadtak el – tovább biztosítja a város fejlesztését és fejlődését, valamint intézményrendszerének működését.

Gyutai Csaba beszámolt arról a döntésről is, amely szerint a lakásfenntartási támogatásban részesülők alanyi jogon vízdíjtámogatást kapnak, az egy köbméter víz- és csatornadíj összege (havonta közel 500 forint) tulajdonképpen szociális juttatásként fogható fel.

Kiemelkedő jelentőségűnek tartja a város vállalkozásfejlesztési és befektetés0támogatási programját, amely három kategóriában 45-féle szolgáltatást, illetve kedvezményt kínál a városba érkező, vagy a már letelepedett vállalkozásoknak. Több európai városban fogadták érdeklődéssel ezt a programot, amelynek köszönhetően az egyik legnagyobb német iparvállalat Dunántúl legnagyobb vastelepét (vasfeldolgozóval együtt) építené fel, valószínűleg az északi ipari park területén. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: