keresés a weboldalon

Közel állt a bravúrhoz a ZTE KK Szombathelyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közel állt a bravúrhoz a ZTE KK Szombathelyen

2018 május 16 - szerda
A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapata a középszakasz utolsó fordulójában Pakson kikapott, így a hetedik helyen zárt. A rájátszásban a Falko KC Szombathely ellen kell kiharcolni a kék-fehéreknek a továbbjutást. 

A negyeddöntő első mérkőzésén, Szombathelyen remek hangulatú mérkőzést játszottak a zalaiak és közel álltak a meglepetéshez. Váradi és Benke is a kezdőben kapott helyet a sérülésük ellenére. Az első negyedet jól kezdte a ZTE és Benke, valamint Radic pontjaival a negyed felnél már 10 ponttal is vezettek (10-20). A vasiak lassan ébredtek, de nem tudták felvenni a ritmust a vendégekkel. 11 pontos zalai előnyről kezdődött a második negyed, ahol a Falconak sikerült jobb ritmusban támadni és a 15. percben Govens triplájával egyenlítettek (38-38). A nagyszünetig Radic és Vaughn kosaraival újra tíz pontos előnyt harcolt ki a ZTE (45-55).

A harmadik negyedben agresszívebben védekezett a hazai csapat és ez némileg megzavarta a zalaiakat. Sikerült rendezni a védekezését a ZTE-nek és Szabó tripláival újra tíz pontos különbség alakult ki a csapatok között. Változatos, jó mérkőzést játszott a két együttes, de a harmadik negyed végén Horváth hármasával még mindig a ZTE KK-nál volt az előny (68-74). Nagyon rosszul kezdte a záró negyedet a ZTE.  Perl egymaga hét pontot szerzett és fordított a Falco (75-74). Nem hagyta magát a vendégcsapat és Benke hármasával és Vaughn közelijével visszaették a vezetést (75-79). A hajrá kiélezett, feszült csatát hozott. Másfél perccel a vége előtt kivédekeztek egy támadást a zalaiak, de nem sikerült pontot szerezniük, faultot viszont igen, ami után Váradi büntetőzhetett (88-86). Egy perc volt hátra és Vaughn dobása lecsorgott a gyűrűről, Govens pedig kilépett az oldalvonalon. Vaughn vállalkozott újra dobásra, szinte ugyanonnan, de ez is kimaradt. Horváth odaütött Perlnek, aki csak egy büntetőt értékesített (89-86). Perl viszonozta a faultot Horváthnak, amivel kipontozódott. Horváth Ákos nem hibázott (89-88). Mindössze 10 másodperc maradt a fordításra, de a Falco támadhatott. Hogy ne menjen az idő Benke odaütött Govensnek, aki pontosan büntetőzött. A végén még Radic elengedett egy távolit, de a labda a gyűrűről kipattant és így nagy csatában, de a Falco szerzett vezetést a negyeddöntőben (91-88). Bencze Tamás együttese végig remekül küzdött és csak egy kevés hiányzott a meglepetéshez. A párharc pénteken este 18 órakor Zalaegerszegen folytatódik.

 

Tartalom megosztása: