keresés a weboldalon

Közel egymilliárd forintból megújult a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közel egymilliárd forintból megújult a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium

2024 október 22 - kedd

Közel egymilliárd forintból megújult a Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium. 1896-ban adták át az épületet, melynek többek között a kerítését, a homlokzatát, a tetejét és parkját is rendbe rakták.

A vármegye legjobb gimnáziuma most már talán a legszebb is – fogalmazott Kajári Attila, a tankerület igazgatója az avatáson. Schneider János, a Zrínyi-gimnázium igazgatója megköszönte a munkálatok idején tanúsított türelmet a csaknem 700 diáknak és pedagógusnak.

Böjte Sándor önkormányzati képviselő emlékeztetett azokra a korszerűsítésekre, amelyeknek köszönhetően körzetében olyan városképi szempontból jelentős épületek újultak meg, mint a Korona Szalon. Ebbe a sorba illeszkedik a Zrínyi is, amelynek fejlesztését – Palkovics László és az önkormányzat támogatásának köszönhetően – 2025-ben tovább folytatják. A projekthez a volt miniszter 50 millió forint forrást biztosít. A részleteket Balaicz Zoltán polgármester az eseményen jelentette be.

Vigh László országgyűlési képviselő hozzátette: Magyarország kormánya számára a gyermek és a család áll az első helyen, ami szoros összefüggésben van az iskolákkal.

Az ünnepségen köszöntőt mondott Balatoni Katalin köznevelési helyettes államtitkár, aki emlékeztetett: a kormány 1400 milliárd forintból országszerte 5680 fejlesztést hajtott végre az oktatás terén. Emellett 2025-ben tovább emelik a pedagógusok bérét, ami így eléri majd átlagosan a havi 820 ezer forintot. Folytatják továbbá a notebookok kiosztását is.

Képgaléria


További hírek, aktualitások az Egerszegi Hírek oldalon olvashatók.

Tartalom megosztása: