keresés a weboldalon

Közel volt a bravúrhoz a ZTE KK

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közel volt a bravúrhoz a ZTE KK

2016 május 05 - csütörtök
A kosárlabda élvonalban a rájátszásnál tart a mezőny. A legérdekesebb párharcnak a Körmend –ZTE örökrangadó ígérkezik. Szerdán az első találkozót játszották a csapatok Körmenden.

EGIS Körmend- Zalakerámia ZTE KK 88-78 (24-12, 20-28, 13-19, 31-19)
Körmend, Városi Sportcsarnok 2000 néző
Jv: Földházi, Benczur, Söjtöry (Hartyáni)

EGIS Körmend: Channels 22/18, Petty 9/3, Mckinney 19/3, Dickerson 23/15, Duinker 11/3, csere: Ferencz 2, Tóth 2, Lakosa-, edző: Teo Cizmic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 16/6, Govens 14/6, Kerpel-Fronius 2, Mohácsi 17/6, Pantelic 22/9, csere: Balmazovic 7/3, Czinger-, Velkey-, edző: Bencze Tamás

Telt ház és hangorkán fogadta a csapatokat a rájátszás első mérkőzésén. Két triplával kezdtek a hazaiak és valamivel pontosabban céloztak a ZTE-nél. A zalaiak nehezen szövögették támadásaikat és sok hibával játszottak. A negyed hajrája a hazaiaké volt és a csapatok közti különbség tíz pont fölé nőtt (24-12). A második negyedet mindkét csapat kapkodva és pontatlanul kezdte. A 12. perctől összekapták magát a ZTE és elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Mohácsi és Balmazovic hármasával lendületbe jöttek a fiúk és a 14. percre hat pontra olvadt a hazai előny (30-24). Próbáltunk tovább faragni a hátrányból, de a Körmend sem hagyta magát. A végét megnyomta a hazai csapat, de Kinney hármasával mindössze négy pontra olvad az első negyedben megszerzett hazai előny (44-40). Lendületesen kezdtek a nagyszünet után a csapatok. Szorított a védekezésén a ZTE KK és ez megzavarta a Körmendet. Pantelic vezérletével- két hármasával és két duplájával- a negyed felénél átvették a vezetést (50-52). A negyed hajrájáig őrizte megszerzett párpontos előnyét a ZTE, de Petty hármasával újra a Körmend jutott előnyhöz (57-56). Az utolsó percben Pantelic egy büntetővel egyenlített, majd Govens közelijével két pontos vezetéssel várhattuk a záró felvonást (57-59). A negyedik játékrész elején Dickerson egy triplával egyenlített, majd Channels toldotta meg még egyel (63-59). Pantelic egy 2+1-el, majd Mohácsi szintén egy hárompontos kombinációval jelentkezett és újra a vendégeknél volt az előny (63-65). Kiélezett hajrára volt kilátás. A 37. percben Pantelic egy közelivel jutatta újra előnyhöz övéit , de sajnos később kiderült utoljára vezetett a ZTE a találkozón (74-75). A hajrára Kinney kipontozódott, a hazaiak pedig Channels és Mckinney tripláival eldöntötték a mérkőzést. A vége tízpontos vereség, de aki ott volt tudja, hogy ekkora különbség nem volt a csapatok között (88-78). A végén a Körmend pontosabban játszott és behúzta az első negyeddöntő találkozót.

Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmendnek, megérdemelten nyert, főleg az utolsó negyedben mutatott extra dobásaival. Ehhez persze kellettek a mi hibáink is. Arra készültünk, hogy nyerjünk, amire a 38. percig esély volt. Otthon győzni kell.

Május 7-én szombaton 18 órától a negyeddöntő második mérkőzése következik, ezúttal Zalaegerszegen.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Jóna István

Tartalom megosztása: