keresés a weboldalon

Közeleg az iskolakezdés: Folyamatosan nő a papírboltok forgalma

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közeleg az iskolakezdés: Folyamatosan nő a papírboltok forgalma

2011 augusztus 07 - vasárnap
Alig négy hét maradt a nyári szünetből. A családok egy része már megkezdte az iskolakezdéshez szükséges írószerek beszerzését. Nagy roham azonban egyelőre nincsen a papírboltokban. A Kossuth utcai írószerben érdeklődtünk a forgalomról.

– Szerencsére megkezdődött a forgalom élénkülése. A korábbi évek tapasztalatai szerint azonban a többség az utolsó pillanatra hagyja a bevásárlást. Az igazi roham éppen ezért augusztus utolsó, és szeptember első hetében várható – véli Barta András, a Kalamáris Papírboltot üzemeltető Barta-Zala Kft. ügyvezetője. – Ilyenkor, augusztus elején jellemzően azok vásárolnak be, akik már várják az iskolát, vagyis az elsősök, kisiskolás családok. Örömmel válogatnak a gyerekek. A nagyobbak, középiskolások viszont a nyári szünet legvégére hagyják a legszükségesebb írószerek beszerzését.

Bartha Andrástól megtudtuk azt is: jelentős áremelkedés nem volt írószer fronton. Idén is körülbelül annyit kell költeniük a családoknak az iskolakezdésre, mint az elmúlt évben. A költségeket jelentősen növeli az iskolatáska, amely akár 13-15 ezer forintba is kerülhet. Amennyiben nincsen szükség új táskára, 10-15 ezer forintból megúszható a bevásárlás a papírboltban.

– frau –

Tartalom megosztása: