keresés a weboldalon

Középiskolások idegen nyelvi fesztiválja

Zalaegerszeg címer
Hírek

Középiskolások idegen nyelvi fesztiválja

2009 december 08 - kedd
Az Apáczai ÁMK Gimnázium intézményegységének idegen nyelvi munkaközössége, valamint a Forrás Idegen Nyelvi Tanulóközpontja december 7.-én, immár tizenegyedik alkalommal rendezte meg az Idegen Nyelvi Fesztivált a középiskolás korosztály számára. A rendezvény színvonala miatt híressé vált a régióban és nevezések Zalaegerszeg és Zala megyén kívül Győrből, Vasvárról, Veszprémből, Nyíregyházáról is érkeztek.

Több mint 300 diák részvételével zajlott a megmérettetés angol, francia, japán, latin, német, olasz és orosz nyelven. De még szicíliai dialektusra is akadt példa. A versenyzők verseket, jeleneteket és különböző kategóriákba sorolt dalokat adtak elő a közönség és a zsűri tetszésére.

Ez utóbbi sorai között anyanyelvi beszélők is helyet foglaltak, kellő jogosultsággal alkothattak tehát véleményt a mezőnyről. A megítélés pozitív volt, bizonyítja a sok elismerés, dobozokban sorakozó jutalom torták. Bár a program maratonira sikeredett, az egész napos izgalom jó levezetője volt a díjkiosztó gála, ahol igazi fesztivál hangulat lett úrrá a diákokon.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: