keresés a weboldalon

Középpontban a kerékpár (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Középpontban a kerékpár (Videó)

2019 május 15 - szerda
Együttműködési keretmegállapodást kötött a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem a fenntarthatóság jegyében. Emellett ünnepélyes keretek között felavatták a sportiskola új kerékpártárolóját.

A napelemes világítással felszerelt fedett bicikliparkolóban 36 kétkerekű elhelyezésére van lehetőség. A 2 milliós létesítmény az iskola alapítványa, a szülői munkaközösség, a tankerület valamint az önkormányzat összefogásával építették. Az öko-iskolaként elhíresült Landorhegyi most a BGE Zöld Kampuszával is szorosabbra fűzte az együttműködést – tájékoztatott Mátai Ferenc, a Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola igazgatója.

Az ünnepségen a Zöld Irány Egyesület fiataljai kerékpáros bemutatót tartottak. Idén ugyanis 5. alkalommal rendeztek KRESZ-versenyt, aminek most a sportiskola adott otthont. Galbavy Zoltán ötletgazda arról tájékoztatott, hogy a nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezésre most is több, mint 100-an jelentkeztek. Az önkormányzati képviselő szeretné, ha idővel minden általános iskolában lenne KRESZ-oktatás.

A versenyen elméletben és gyakorlatban is megmérettették magukat a diákok. A fődíj most is egy – a polgármester által felajánlott – új bringa volt.

Gy.A./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: