keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Középpontban a társadalmi problémák (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Középpontban a társadalmi problémák (Videó)

2012 január 31 - kedd
Fiatalok a változásért. Ez annak a programnak az elnevezése, amely a Flextronics International Kft. és az Ashoka szervezésében Zalaegerszeg mellett az ország 3 városában valósul meg. Kérdőívek segítségével mérik fel a fiatalokat foglalkoztató társadalmi problémákat. A 25 legmotiváltabb pedig hozzáláthat azok megoldásához is.

Sárvár és Tab után Zalaegerszegre is elérkezett a Fiatalok a változásért program. Elsőként a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba. Az Ashoka és a Flextronics International Kft. együttműködésének köszönhetően a város iskolásai csatlakozhatnak azokhoz a fiatalokhoz, akik a világ minden táján az őket legjobban zavaró társadalmi problémákra keresnek megoldásokat.

– Azt szeretnénk, ha programunk hatására a fiatalok társadalmi aktivitása felélénkülne- mondta Demeter Zsuzsa, az Ashoka program koordinátora.

Kérdőívek segítségével felmérték milyen társadalmi problémák foglalkoztatják a diákokat. Ferenci Márton a Kölcsey Gimnázium tanulója Zalaegerszeg tisztaságáért tenne szívesen.

Az ország több városából összesen 25 fiatal csatlakozhat a Fiatalok a változásért programhoz. Az első gyakorlati műhelymunka márciusban Zalaegerszegen lesz, ahol minimum 4 problémával és annak gyakorlati megoldásával fognak foglalkozni a fiatalok.

DZsu/BP

Tartalom megosztása: