keresés a weboldalon

Közgyűlés: Pozitív mérleggel zárta 2010-et az önkormányzat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés: Pozitív mérleggel zárta 2010-et az önkormányzat (Videó)

2011 május 13 - péntek
Az Egerszeg Fesztivál miatt a megszokott csütörtök helyett szerdán tartotta soros ülését Zalaegerszeg közgyűlése. Ezúttal harminckilenc napirendi pontban hoztak döntést a városatyák. Értékelték az önkormányzati cégek elmúlt évi tevékenységét, elfogadták a 2010-es zárszámadást, megalkották az Ökováros koncepcióját, és módosították a lakások bérletéről és elidegenítéséről szóló önkormányzati rendeletet. A legfontosabb döntésekről sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői.

Vannak jó, még jobb, és kevésbé jól működő cégei az önkormányzatnak. Így összegezte Gyutai Csaba polgármester a városi vállalatok elmúlt éves tevékenységét. Az önkormányzat 2010-es munkáját viszont egyértelműen jónak ítélte meg. Ezt támasztja alá a zárszámadás, melyből kiderül: sikerült több mint 100 millió forinttal lefaragni Zalaegerszeg adósságát, ugyanakkor a város vagyona kétmilliárd forinttal gyarapodott. Mindezt választási évben produkálta az önkormányzat, amikor inkább a pazarlás a jellemzőbb.

A jövőben is hasonló gazdálkodást kíván folytatni a város, tette hozzá a polgármester, majd arról számolt be, hogy elfogadta a közgyűlés egy pénzügyi vállalkozás létrehozásának alapelveit.

Több önkormányzati rendelet módosítása is szerepelt a napirendi pontok között. Változtak például az önkormányzati bérlakáshoz jutás feltételei.

Ugyancsak a legutóbbi közgyűlésen fogadták el a képviselők az Ökováros koncepcióját, és határoztak a házasságkötés szabályairól, valamint díjairól.

– frau –

/T. S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: