keresés a weboldalon

Közgyűlés után – 400 millió forinttal több iparűzési adó folyt be

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után – 400 millió forinttal több iparűzési adó folyt be

2012 március 10 - szombat
Huszonhét napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A képviselőtestület legfontosabb döntéseiről pénteken tartottak sajtótájékoztatót. Szó volt arról, hogy a városatyák elismerőleg értékelték a Kontakt Humán Kft. tevékenységét, és hogy – az anyagi lehetőségek függvényében – a korábbinál több támogatást ítéltek oda a közcélú alapítványoknak.

A közgyűlés ezúttal örömmel módosította a költségvetést – hiszen a számok azt mutatják, hogy az iparűzési adóból a számítottnál több bevétele lesz a városnak. Balaicz Zoltán alpolgármester a zalaegerszeg.hu-nak elmondta: a többlet annak köszönhető, hogy a város külföldre termelő cégei a kalkuláltnál nagyobb export-eredményeket értek el. Az 400 millió forintos plusz-bevételt jelent, így összesen több mint 21 milliárd forintból gazdálkodhat a város.

Balaicz Zoltán azt is elmondta: azt a pénzt olyan biztonsági tartalékként kezelik, ami a város gazdasági stabilitását szolgálja.
– A kormányzati döntés értelmében az önkormányzat nem tervezhetett működési hiányt – mondta Balaicz Zoltán. – Szerencsére Zalaegerszegnek soha nem kellett működési hitelt fölvennie, ezért ez a 400 millió forintos többlet még inkább stabilizálja a gazdálkodási egyensúlyt – tette hozzá az alpolgármester.

Módosítottak a hulladékdíjakon is – a tervezettnél kisebb lesz az áremelés.
– A hulladékdíjakról még tavaly novemberben döntött a közgyűlés, de a kormány tavaly decemberben moratóriumot hirdetett a tarifák emelésére – indokolta a határozatot Balaicz Zoltán. – A kormányhatározat értelmében a drágulás nem haladhatja meg az infláció mértékét, ezért a város közgyűlése még az első negyedévi számlák kiküldése előtt csökkentette a díjakat.

A közgyűlés emellett arról is döntött, hogy Zalaegerszeg indul egy közös, horvát-magyar európai uniós pályázaton, amely a két ország határmenti régióinak kerékpárút-fejlesztését szolgálja majd.

yr

Tartalom megosztása: