keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után a városvezetés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után a városvezetés (Videó)

2011 február 07 - hétfő
A 43 napirendi pontból álló tárgysorban kétségkívül a város 2011. évi költségvetésének elfogadása volt a legjelentősebb téma az év első közgyűlésén. A város vezetőinek szokásos sajtótájékoztatóján is az új büdzséről esett a legtöbb szó.

Zalaegerszeg 2011. évi költségvetése kiegyensúlyozott és konszolidált. Gyutai Csaba polgármester fogalmazott így. Külön kiemelte, hogy 2,8 milliárd forint fejlesztést tartalmaz a büdzsé, és az ellenzék nemtetszésére reagálva leszögezte: a betervezett működési hitellel idén sem kíván élni a város.

– Mindehhez precíz és pontos gazdálkodásra van szükség – fogalmazott a polgármester. – A fő prioritás a munkahelyteremtés és a gazdaságfejlesztés, a városi vállalatok támogatása. Úgy gondolom, sok város megirigyelné Zalaegerszeg költségvetését.

Így látja Balaicz Zoltán alpolgármester is, aki az oktatási ágazat szempontjából értékelte az új költségvetést.

– Örömmel mondhatom, hogy az idei költségvetés nagymértékben támogatja az oktatási szférát. Azon túl, hogy 5,8 milliárd forint összegben gondoskodik a büdzsé 42 intézményünk működtetéséről, több mint 550 millió forintot fordítunk felújításokra, beruházásokra – tájékoztatott Balaicz Zoltán. – Kiemelném ezek közül a Csillagközi és a Kis utcai óvoda felújítását. Míg az előbbire 70, az utóbbira 80 millió forintot irányzott elő a közgyűlés. De beszámolhatok olyan kisebb tételekről is, mint például a Zrínyi Miklós Gimnázium tetőszerkezetének rendbetétele, vagy a Kosztolányi téri óvoda vizesblokkjának rekonstrukciója. Szinte valamennyi iskolában, óvodában, kollégiumban áldozunk kisebb-nagyobb beruházásokra. Ez mindenképpen azt bizonyítja, hogy pozitív a város hozzáállása intézményeihez. A fiatalokba való befektetés pedig, a jövőbe való befektetés!

Gyutai Csaba a városi csapadékcsatorna rendszer felújítását szolgáló programot emelte ki a fejlesztések sorából. Elmondta, hogy a műszaki indokoltság alapján ütemezték elő a csatornahálózat felújítását, éppen úgy, mint ahogy annak idején a város orvosi rendelőinek a rendbetétele is történt. Döntöttek a képviselők a környezetvédelmi alap felhasználásáról is. A legnagyobb hangsúlyt a környezettudatos nevelésre, az illegális lerakók felszámolására, zajvédelemre és a Virágos Zalaegerszegért programra fordítják idén.

A fogyatékkal élők új otthonának működtetésére kiírt közbeszerzési pályázat eredménytelenül zárult, ismertette a zárt ülések eseményeit a polgármester. Sikerült viszont kiválasztani a HPV elleni vakcinák szállítóját: a Hungaropharma Kft-től szerzik majd be a négykomponensű vakcinákat.

Személyi ügyekben is döntött a testület az év első közgyűlésén. A Csány László Közgazdasági Szakközépiskola igazgatójává Rigó Csabánét nevezték ki a városatyák.

– frau -/Cs.M.

Tartalom megosztása: