keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után – jó időszaka van a városnak (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után – jó időszaka van a városnak (Videó)

2013 április 12 - péntek
Az elmúlt időszak egyik legnagyobb sikerének tartja a város, hogy a Nyugat-pannon járműipari központ oktatási bázisa Zalaegerszeg lehet – és ehhez jelentős kormányzati támogatást is kapott. A csütörtöki testületi ülés után többek között erről is szó volt a szokásos városházi sajtótájékoztatón.

A képviselők zárt ülésen tárgyaltak a díszpolgári cím és a Pro Urbe díjak odaítéléséről. Egyhangú döntés szültetett arról, hogy posztumusz díszpolgárrá avassák Závodszky István honvéd századost. Róla azt kell tudni, hogy a II. világháborúban a Don kanyarban harcoló zalaegerszegi zászlóalj géppuskás századának parancsnoka volt, és az ezer fős alakulatból ő vezette haza a 200 túlélőt.
Pro Urbe díjat Vajda Lászlóné, a Zrínyi Miklós Gimnázium nyugdíjas pedagógusa és Bita József, a ZTE egykori labdarúgója vehet át. 
Gyutai Csaba polgármester szerint kiemelten fontos az a kormányzati támogatás, amit a felsőoktatási intézmények kaptak, és azok a pályázati lehetőségek, amelyek a város komplex közlekedési fejlesztését szolgálhatják – az előbbi közel 750 millió, utóbbi mintegy 600 millió forintot jelent.

A ZTE fociklub – az ellenzék által kifogásolt – támogatásával kapcsolatban Gyutai Csaba azt mondta: a város eleget tesz vállalt pénzügyi kötelezettségeinek, de mindenképpen új szerződéseket akar kötni a klubbal.
yr/T.S.

Tartalom megosztása: