keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után – sajtótájékoztató a városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után – sajtótájékoztató a városházán (Videó)

2012 február 03 - péntek
Huszonnégy napirendi pontot tárgyalt csütörtöki ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A legfontosabb – a lakosságot közvetlenül is érintő – kérdésekről pénteken Gyutai Csaba polgármester és Doszpoth Attila alpolgármester tartott tájékoztatót.

A legfontosabb napirendi pont természetesen a 2012. évi költségvetés vitája volt – feszített, de biztos alapokon nyugvó gazdálkodást tervez az önkormányzat. A számoszlopokból az is kiolvasható, hogy – éppen a biztos működés érdekében – rekordösszegűre, több mint 3,7 milliárd forintra tervezték az iparűzési adóból származó bevételt.

Gyutai Csaba polgármester elmondta: a megyei jogú városok között Zalaegerszeg az egyetlen, amely nem kényszerül arra, hogy működési hitelt vegyen fel.

A közgyűlés határozott arról, hogy a volt Pais Dezső iskola épületében egyházi fenntartású idősotthont alakítsanak ki, amely a tervek szerint más szociális szolgáltatásokat is nyújt majd. A város ingyen biztosítja a használati jogot, a Notre Dame Női Kanonok és Tanítórend pedig pályázati úton teremti elő az átalakításhoz szükséges pénzt.

Döntöttek arról is, hogy pályázatot írnak ki társasházaknak és lakóközösségeknek a termofor kémények felújítására, összesen 20 millió forint értékben. Zalaegerszegen az átlagosnál sokkal több van még ebből a veszélyes kéménytípusból.

Új kutat fúrnak a termálfürdő biztonságosabb vízellátásának érdekében – ezt abból a 100 millió forintos kötbérből finanszírozzák, amit az Aquaplus Kft. fizetett a városnak azért, mert – bár kötelezettséget vállalt rá – nem építette meg a Gébárti Szabadidőközpontba tervezett szállodát.

Megnyílt az út a Zalaegerszegi Televízió rég tervezett műszaki fejlesztése előtt is: a képviselőtestület jóváhagyta, hogy a ZTV – az egyszemélyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok által működtetett cash-pool rendszer segítségével – 20 millió forintos kölcsönt vegyen föl. A lépés a műsorok színvonalának további javítását szolgálja.

yr/B.P.

Tartalom megosztása: