keresés a weboldalon

Közgyűlés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után (Videó)

2015 június 19 - péntek
Soros ülését tartotta csütörtökön a zalaegerszegi önkormányzat. Az ezt követő sajtótájékoztatón Gecse Péter alpolgármester számolt be a döntésekről. Eszerint – egyebek mellett- határoztak a közterületeken való életvitelszerű tartózkodás tilalmáról és a város kulturális koncepciójáról is.

A városvezetők döntése alapján július elsejétől Zalaegerszeg egyes közterületein tiltott lesz az életvitelszerű tartózkodás. A városatyák hangsúlyozzák, hogy ez a szabályozás nem hajléktalan- és nem szegényellenes. A javaslatot 15 igennel és 2 tartózkodással fogadták el. Az önkormányzati rendeletet a lakosság jelzései alapján a kulturális értékek, a közbiztonság, a közrend és a közegészségügy védelme érdekében alkották meg – tájékoztatott Gecse Péter alpolgármester.

A sajtótájékoztatón szó esett még a város 2019-ig szóló kulturális koncepciójáról. A tervek szerint a kormánnyal kötött megállapodásnak, a központi költségvetési forrásnak, és egyéb pályázati lehetőségeknek köszönhetően olyan infrastrukturális fejlesztéseket végeznek majd, melyek nagymértékben meghatározzák a város mindennapi kulturális életét.

A közgyűlés döntött arról is, hogy július elsejétől a lakosság a 110-120 literes hulladékgyűjtő edények helyett 80 litereseket is választhat. Amennyiben igénybe szeretnék venni ezt a lehetőséget, azt a közszolgáltatónak kell jelezniük. Gecse Péter elmondta még, hogy a város támogatja a Zalaegerszegi Duális Szakképző Központ létrehozását. Így ugyanis a helyi vállalkozások számára piacképes munkaerőt tudnak biztosítani.

V.D./T.S.

Tartalom megosztása: