keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után (Videó)

2011 november 25 - péntek
Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartottak ma a polgármesteri hivatalban. Amint azt Gyutai Csaba polgármester elmondta, zárt ülésen döntöttek többek között a Zalaegerszegért díjak odaítéléséről. Eszerint idén ezt az elismerést 9 magánszemélynek és egy szervezetnek ítélik oda. A tegnap tárgyalt 42 napirendi pont közül a legnagyobb figyelmet a közműdíjak emelése kapta.

– Alapvető szempont az volt, hogy az inflációnál alacsonyabb díjakat állapítsunk meg. Mindössze két díj esetében van eltérés. Egyik a tömegközlekedés, ahol a magasabb üzemanyag árak miatt voltunk kénytelenek emelni, mivel a város kénytelen a Zala Volán veszteségeit finanszírozni. Így ez az emelés 7,025%-os. A másik a szemétszállítást érinti, ahol 6,9% az emelés. Ennek oka, hogy a nagytérségi hulladékgazdálkodás rendszerében az amortizációhoz hozzá kell járulnunk. De például a víz 3,9%-os, a kéményseprő díj 4%-os, melyek az inflációnál alacsonyabb emelések- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

Balaicz Zoltán alpolgármester a Hazavárunk ösztöndíjat emelte ki, melynek kapcsán azt mondta: ez a diákokat segítő forma mára már megérett az átalakításra.

– A kilencvenes évek óta működő Hazavárunk ösztöndíjjal kapcsolatban azt tapasztaltuk, hogy a 12 milliós keret 750 fiatal között felosztva nagyon csekély. Ezért úgy gondoltuk, hogy azok támogatására koncentrálunk, akik a műszaki képzésben vesznek részt, illetve a helyi egészségügyi-, és gazdasági karon tanulnak- hangsúlyozta Balaicz Zoltán alpolgármester.

VN/CSM

Tartalom megosztása: