keresés a weboldalon

Közgyűlés után (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés után (Videó)

2015 szeptember 18 - péntek
Csaknem félszáz napirendi pontot tárgyaltak a városatyák a legutóbbi, csütörtöki közgyűlésen. A legfontosabb döntésekről pénteken sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

A parlament döntése értelmében szeptember elsejétől bővült az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetésre jogosultak köre. Ez azokat a családokat is érinti, ahol a nettó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 130 százalékát. Erre a célra Zalaegerszeg önkormányzata már előre, az idei költségvetés tervezésekor külön forrásokat biztosított. Az állami finanszírozásnak köszönhetően jelentős összegek szabadultak fel, amit a város vezetése új szociális intézkedésre fordíthat.

A közgyűlés egyhangúlag támogatta az európai uniós forrásokra vonatkozó előterjeszést is. Ennek értelmében 2014 és 2020 között 11.2 milliárd forint jut a város fejlesztésére. A támogatás első részét jövőre hívhatja le az önkormányzat.

Balaicz Zoltán szólt a tervezett páterdombi műfüves pályáról is. Hosszú idő után ugyanis összegyűlt a beruházáshoz szükséges 10 millió forintos önrész, így a jövőben a munkálatok is elkezdődhetnek.

K.Zs./B.P.

Tartalom megosztása: