keresés a weboldalon

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató a Városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató a Városházán (Videó)

2018 október 19 - péntek
Jó előkészítés, rövid közgyűlés. Többek között ez jellemezte a testület csütörtöki ülését, melyen valamennyi előterjesztést egyhangúlag, ellenszavazat nélkül elfogadtak a képviselők. Ezekről Balaicz Zoltán polgármester pénteken tájékoztatta az újságírókat.

A városatyák módosították az egészségügyi alapellátásról szóló rendeletet. Erre a Waldorf-, valamint a Montessori-iskolák és óvodák vezetőinek kérése miatt volt szükség. A változásnak köszönhetően ezután a magánintézményekben tanulók is jogosultak iskolafogászati ellátásra. Tárgyaltak továbbá a nemrég felújított Ebergényi úti lőtér hasznosításáról.

Az ülésen egyéb, sporttal kapcsolatos döntés is született. A grémium engedélyezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, hogy öltözőket és vizesblokkokat telepítsen a Gébárti tó mellett. Határoztak még arról, hogy visszaadják állami tulajdonba az egykori MMIK épületét.

Az önkormányzat reméli, hogy az új gazda megfelelő befektetőt talál és a rendkívül rossz állapotú létesítményt jó célra hasznosítják. A testület több városi ingatlan értékesítéséről is szavazott.

V.D./I.G.

Tartalom megosztása: