keresés a weboldalon

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató (Videó)

2015 október 22 - csütörtök
A munkaerőhiány okozta problémákat is górcső alá vették csütörtökön a városatyák, akik összesen 26 napirendi pontot tárgyaltak. Határoztak – egyebek mellett – a szakképzési, valamint a „Befektetés a jövőbe” felsőoktatási ösztöndíj módosításáról is.

Az ösztöndíjakról szóló rendeletek változását a zalaegerszegi vállalkozások folyamatos fejlődése és az új munkahelyek teremtése indokolta. A zalai megyeszékhelyen 2014 augusztusára 3,29 százalékra csökkent a munkanélküliség aránya. Az önkormányzat a munkaerőhiányból adódó problémákat – a helyi cégvezetőkkel egyeztetve – egy 19 pontos csomaggal igyekszik orvosolni. Ezek közül kettőt Balaicz Zoltán polgármester csütörtökön terjesztett a közgyűlés elé.


A változás hosszú távú célja, hogy a Zalaegerszegen végzett szakemberek helyben helyezkedjenek el. A „Befektetés a jövőbe” felsőoktatási ösztöndíj szintén módosult. A városatyák a támogatást kiterjesztették, így jövőre már nem csak zalaegerszegi fiatalok igényelhetik. Ezt az ösztöndíjat 2016 szeptemberétől azok kaphatják, akik a Pannon Egyetem mechatronikai, mérnöki képzésén tanulnak tovább. Ennek összege 15 ezer forintra emelkedett.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: