keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlési döntések

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlési döntések

2005 július 11 - hétfő
„Tiszteletbeli Zalaegerszegi Polgár” cím adományozásáról hozott rendeletet legutóbbi ülésén a város közgyűlése. A határozatot teljes egyetértésben fogadták el a képviselők. Az ülést követő szokásos sajtótájékoztatóján dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta: a közgyűlés az elmúlt 15 évben mindig fokozott figyelemmel kísérte a magyarságot érintő kérdéseket.

Számos testvérvárosa van Zalaegerszegnek, a kapcsolatokat Lendvával, Marosvásárhellyel, Szurguttal, vagy a németországi magyar emigrációban szerepet játszott marliakkal folyamatosan tartják. Mint fogalmazott, azok a határon túli magyarok, akik ezt igénylik és van zalaegerszegi ajánlójuk, ők a város tiszteletbeli polgárai lehetnek. Ez egy erkölcsi elismerés, anyagiakkal nem jár. A csütörtöki közgyűlésen vendégként részt vevő Tőkés András (Tőkés László református püspök testvére) elsőként jelezte igényét.

A polgármester a továbbiakban bejelentette, hogy a közgyűlés rendelkezésére bocsátotta azokat a megállapodásokat, melyeket az elmúlt három hónap tárgyalásainak eredményeként a ZTE FC Rt tulajdonosaival kötött. Fontos kikötése a városnak, hogy a csapat az NB-ben maradjon, Zalaegerszeg neve szerepeljen a klub nevében és a hazai mérkőzéseket is a városban játsszák. Ez utóbbi kikötés azért fontos, mert van arra példa, hogy klubokat telepítenek át a tulajdonosaik más városokba. Ezt szeretnék elkerülni.

Dr. Gyimesi Endre bejelentette, hogy Garamvölgyi Györgyöt – pályázat útján – újabb öt évre kinevezte a közgyűlés a Gönczi ÁMK igazgatójának.
Gyutai Csaba alpolgármester Zalaegerszeg foglalkoztatás politikai szerepéről beszélt. Az önkormányzat úgy gondolja, be kell kapcsolódnia a város foglalkoztatási helyzetének javításába. Ezért arról döntött a testület, hogy a Kontakt Kht. feladatai kibővülhetnek és munkaerő kölcsönzéssel is foglalkozhatnak a jövőben. A város biztosítaná az anyagi forrásokat, így a vállalkozásoknak kisebb bérteherrel kellene számolniuk. A zalaegerszegi vállalkozásoknál munkahelyteremtést, foglalkoztatás bővítést jelentene. Az elképzelést a térségi kereskedelmi és iparkamara is támogatja, jó ötletnek tartja, amely javíthat a munkaerő gondokon, fogalmazott Gyutai Csaba és hozzátette: a konkrét forma kidolgozására munkabizottságot hoztak létre, amelynek szeptember végéig el kell végeznie a munkát. A munkabizottság elnöke Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke, tagjai: dr. Sándor Erzsébet aljegyző, Kiss Ferenc, a szociális és egészségügyi bizottsága elnöke, Aladi Gusztáv, a Kontakt Kht. ügyvezetője, Rubi János a munkaügyi központ kirendeltségvezetője és a kamara képviselőjét is várják a bizottságba. 

Tartalom megosztása: