keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlési döntésekről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlési döntésekről

2008 december 22 - hétfő
Az egerszegi közgyűlés legutóbbi ülésén arról döntöttek a képviselők, hogy a „Zalaegerszeg Innovációs Díjat” Dömők József, a Zelka Zrt. vezérigazgatója, illetve a 3B Hungaria Kft., kapja, míg a „Kultúra Mecénása Díjat” Kámán János, a Pylon Kft. ügyvezetője veheti át.

A testületi ülésen valamennyi önkormányzati cég teljesítményét, illetve vezetőik prémiumfeltételeit vitatták meg, illetve szó volt még a az első háromnegyedév költségvetési helyzetéről. Létrehozta az önkormányzat a Zalaegerszegi Város-rehabilitációs Kft. is.

Dr. Gyimesi Endre polgármester a közgyűlést követő sajtótájékoztatón elmondta: a tíz városi cég idei évi teljesítménye jónak mondható, bevételük az év első kilenc hónapjában közel 1 milliárd 900 millió forint volt. A múlt évhez viszonyítva, ez jobb teljesítményt mutat.

A 2008. évi költségvetésről szólva a polgármester hangsúlyozta: bár a tervezett működési hiányból még 281 millió „papíron van”, reményei szerint ez december 31.-ig eltűnik majd, így az idei évben sem kell Zalaegerszegnek működési hitelt felvennie. A városi büdzsé jelenlegi főösszege 26,8 milliárd forint.

Dr. Gyimesi Endre úgy véli, az idei évi költségvetés megteremti az alapját a jövő évi sikeres gazdálkodásnak. Elhangzott: fontos lépés, hogy a közgyűlés létrehozta a Zalaegerszegi Város-rehabilitációs Kft.-t, amely két fontos feladatot kapott.

Menedzseli a már támogatási szerződéssel rendelkező projektek megvalósítását, illetve gondoskodik az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) időszakos felülvizsgálatáról és előkészíti a következő akciótervi időszakra vonatkozó akcióterületi terveket, és ezeken belül, a megvalósítandó projekteket.

A kft., ügyvezetőjévé Sziráki Istvánt, a polgármesteri hivatal városfejlesztési osztályvezetőjét nevezték ki. A társaság felügyelő-bizottságának tagjai: dr. Káldi Dávid, Rácz Sándor, és Tarr Ervin.

(Zala-Lap, V. Zs.)

Tartalom megosztása: