keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlési döntésekről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlési döntésekről

2005 december 20 - kedd
Több mint hatvan napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Zalaegerszeg képviselő-testülete, köztük a 10 városi tulajdonban lévő cég üzleti tervét és az ügyvezetők prémiumfeltételeit. Tombi Lajos, a közgyűlést követő sajtótájékoztatón azt mondta: valamennyi gazdasági társaság teljesítette a kitűzött feladatokat és azt a küldetést, hogy hozzájárulnak a város költségvetéséhez. Gazdasági hatékonyság jellemzi a cégeket, melyeknek jövő évi üzleti tervét elfogadták a képviselők.

Zárt ülésen született döntés arról, hogy 2005-ben Zalaegerszeg Innovációs díját Bóbics Antal (Anton Kft.), a „Kultúra Mecénása” díjat pedig Fercsel Sándor (Akksi Kft) kapja. Erről Gyutai Csaba alpolgármester számolt be a sajtó képviselői előtt. Beszámolt arról a döntésről is, hogy a Munkácsy u. 2.szám alatti épületet (volt Zóna étterem) kulturális célra szeretné hasznosítani az önkormányzat. A közgyűlés úgy határozott, hogy a saroképület városi képtár, vagy más közösségi célra kerül kialakításra. Ugyanakkor gondoskodni kell az épületben lévő 7 darab önkormányzati bérlakás lehetőség szerinti kiváltásáról.

A városi strandfejlesztéssel kapcsolatban is döntött a testület és egy minimál-program megvalósítását hagyta jóvá. Ezek szerint: a strandfürdő területén új, minimum 60 négyzetméteres szabadtéri, két korosztályos gyermekmedence építését, a szabadtéri 50 méteres medence feszített víztükrűvé történő átépítését, a szükséges öltöző és vizesblokk kialakítását, tanuszoda építését, pályázati pénzek bevonásával. A strandfürdő fejlesztése érdekében munkacsoportot hoztak létre (elnöke Dékány Endre, a műszaki bizottság elnöke), melynek feladata, hogy a fejlesztés megvalósítására dolgozzon ki szakmai anyagot, külső szakértők bevonásával. (Zala-Lap Kft., V. Zs.)

Tartalom megosztása: