keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlési döntésekről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlési döntésekről

2004 október 27 - szerda
Mint már többször beszámoltunk róla, munkacsoport vizsgálta a Zalavíz Rt. és a Strand Kft. összevonásának lehetőségét. A testület úgy döntött, hogy mérlegelve az előnyöket és hátrányokat, elveti a két cég összevonását.

Felvetődött a Családi Intézet és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem egy szervezetben való működtetése, de a közgyűlés szerint annyi plusz előny nem származna az összevonásból, amiért érdemes lenne megváltoztatni a jelenlegi helyzetet.
Áttekintette a közgyűlés a közalapítványok működését, tevékenységét. Úgy döntöttek a képviselők, hogy megszüntetik a Zalaegerszeg Sportjáért Közalapítványt, mivel az a tapasztalat, hogy a szponzorok közvetlenül támogatják az egyes sportágakat, az utánpótlás nevelést és a szabadidősportot és nem közalapítványon keresztül. A Millecentenáriumi és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány munkáját külön is megdicsérték.
Napirendre került a volt József Attila iskola értékesítése is, az épületegyüttes egyben és részterületenként is eladó. Arról is döntöttek, hogy az ingatlan értékesítése után hat hónapon belül az önkormányzat gondoskodik egy bitumenes kosárlabda méretű sportpálya megépítéséről önkormányzati területen.
A városi strandfejlesztéssel kapcsolatos: az önkormányzat egy korszerűbb strandot képzel el, lehet, hogy ez kisebb lesz a jelenleginél, de mindenképpen megtartják, mert szükség van strandfürdőre a belvárosban is.

Tartalom megosztása: