keresés a weboldalon

Közgyűlési döntésekről

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlési döntésekről

2011 március 15 - kedd
Harmincnyolc napirendi pontban hoztak döntést a zalaegerszegi városatyák a legutóbbi közgyűlésen. Több személyi kérdésben határoztak a képviselők, elfogadták a város kulturális koncepcióját, zárt ülésen pedig az intézményi felújításokhoz teremtették meg az önrészt. A legfontosabb döntésekről Balaicz Zoltán alpolgármester, és dr. Kovács Gábor, a város jegyzője tájékoztatta az újságírókat.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy négy intézmény – a Békeligeti Általános Iskola, a Kis utcai és a Csillagközi tagóvoda, valamint a Zárda utcai orvosi rendelő – fejlesztéséhez nyert pályázati támogatást a város önkormányzata. Az ajánlattételek és a szerződéskötések előtt derült fény arra, hogy a korábban biztosított önrész nem elegendő a beruházások maradéktalan megvalósításához, tájékoztatott Balaicz Zoltán. A közgyűlés egyhangúan a projektek véghezvitele mellett tette le a voksát, és úgy határoztak, hogy az önkormányzat hitelkeretének terhére kiegészítik a vállalt önrészeket. A négy intézmény esetében ez közel 80 millió forintos kiegészítést jelent. A Békeligeti Általános Iskola teljes akadálymentesítéséhez a korábbi 7 millió forinton túl további 13 millió forint önrészt biztosít a város, a Zárda utcai orvosi rendelő átépítésének költségeihez 35+8,5 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat, a Kis utcai óvoda fejlesztéséhez újabb 34,7 millió forintot szavaztak meg a képviselők, míg a Csillagközi óvoda felújítási forrásait 22,7 millió forinttal egészítette ki ezúttal a közgyűlés.  

Zalaegerszeg kulturális koncepciójával kapcsolatban Balaicz Zoltán úgy fogalmazott: amellett, hogy részletes elemzést tartalmaz az anyag a város kulturális egyesületeiről, intézményeiről és rendezvényeiről, világos és határozott célokat jelöl ki a következő öt évre.

Dr. Kovács Gábor elsőként arról számolt be, hogy módosította a közgyűlés a közterületek használatáról szóló rendeletet, annak is a díjtételekre vonatkozó részét. 2008 óta nem változtak a közterület-használati díjak Zalaegerszegen. Most átlagosan 5 százalékos emelést fogadott el a testület. Jó hír viszont a pavilonok és a vendégláthelyekhez tartozó teraszok, előkertek tulajdonosainak, hogy az őket érintő díjtételekben közel 10 százalékos csökkentést szavaztak meg a képviselők.

Megtárgyalták a városatyák a polgármesteri hivatal elmúlt évi működéséről szóló beszámolót is. A jegyző véleménye szerint: az eredmények mellett akadnak hiányosságok. Ezek eltűntetése az idei év feladata, hangsúlyozta a sajtótájékoztatón dr. Kovács Gábor.

– frau – 

Tartalom megosztása: