keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közmeghallgatás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közmeghallgatás

2006 december 05 - kedd
A városi közgyűlés dísztermében megtartott közmeghallgatáson először a többcélú kistérségi társulás elért eredményeiről szólt dr. Gyimesi Endre polgármester. A társulás az ország legnagyobb többcélú társulása, 79 település csatlakozásával alakult meg 2005. június végén. Elhangzott: a munkaszervezet kiemelten fontos feladatként kezeli a pályázatos források térségbe vonzását. Munkájukat elismerések kísérik, ami nem véletlen, hiszen egy év alatt 15 nyertes pályázattal büszkélkedhetnek.

Dr. Mészárosné dr. Molnár Borbála az új csipkeházi lakók véleményét tolmácsolta a Kosztolányi úti parkolóház építésével kapcsolatban. Mint mondta, a lakók szerint az építmény magasabb lett, az eredeti tervhez képest, beárnyékolja a lakások egy részét, melyeknek az értéke, ezáltal csökkent. Nehezményezte az ingyenes parkolási lehetőség megszűnését a házak előtt.

Dr. Gyimesi Endre válaszában elmondta: a Kovács Károly téri parkolóban is megkapják a kedvezményeket a csipkeházban lakók. Czukker Szilvia építéshatósági osztályvezető hangsúlyozta: az önkormányzat nem tett engedményeket az építkezés során, többször végeztek ellenőrzést, a magasság, pedig az építési engedélynek megfelelő. Igényes megjelenésű az építmény, szögezte le, amely a beruházás befejeztével a város jelképévé is válhat.

Simon Géza azután érdeklődött, mit is jelent és mennyit ér a közmunka, mennyit fizetnek érte? Szólt az utak, a csatornafedlapok állapotáról, szavatosságukról. Mint fogalmazott, elégedetlen a Kosztolányi és Dózsa utca állapotával. Lengyel Lajos azután érdeklődött, miért hivatali gépkocsival utazik a polgármester Budapestre? Megjegyezte azt is, hogy nem látott még országgyűlési képviselőt buszon, vagy vonaton utazni, ugyanakkor költségtérítést felvesznek.

Dr. Gyimesi Endre válaszában azt mondta: a városi ügyek intézését is hétfői napra teszi Budapesten, három-négy ilyen jellegű megbeszélést is folytat. Adómentes jövedelme nincsen és nem azért vállalta a kilencvenes évek elején a közéleti munkát, hogy anyagi haszna legyen belőle.

A közmeghallgatáson erős bírálat érte a közbiztonságot és felvetődött az is, miért szűnt meg a vérellátó Zalaegerszegen, miért Szombathely kapta meg ezt a feladatot, amikor nem ott működik a szívsebészet. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: