keresés a weboldalon

Közműépítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közműépítés (Videó)

2016 március 31 - csütörtök
Közműépítési munkálatok zajlanak Zalaegerszeg több pontján. Emiatt korlátozásokra és útlezárásokra kell számítani a Rákóczi és a Petőfi utcán. A szakemberek aknákat szigetelnek, fedlapokat cserélnek, illetve szétválasztják a csapadék-, és szennyvízvezetékeket. A fejlesztésnek köszönhetően rövidesen modern környezetbarát rendszert vehet igénybe a lakosság.

Teljes útzár van a Jézus Szíve Plébániatemplom és a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt. Kizárólag az ott élőket, az üzlettulajdonosokat és a buszokat engedik át a terelő táblák között. Az autósok a tehermentesítő úton kerülhetnek. Ezen a szakaszon, akárcsak a Rákóczi út más-más pontjain a közművet modernizálják. Első ütemben az északi oldalon, ami várhatóan április közepéig tart – mondta el Takácsné Czukker Szilvia, a Zalaegerszegi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályának vezetője.

Ottjártunkkor a szakemberek azt vizsgálták, milyen módon lehet kerékpárutat kialakítani. Ez ugyanis része a főútvonal burkolat-felújításának – tette hozzá Takácsné Czukker Szilvia.

Szennyvíz-rekonstrukciós beruházások zajlanak a Petőfi és a Kosztolányi út kereszteződésében is, ahol a munkálatokra a vezetékek elavult állapota miatt van szükség. Emiatt a térségben április 3-ig ugyancsak lezárásokra kell számítani.

M.Zs/P.B.

Tartalom megosztása: