keresés a weboldalon

Közműépítés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közműépítés (Videó)

2016 március 18 - péntek
Közműépítési munkálatok zajlanak a Rákóczi úton. Ennek részeként aknákat szigetelnek, fedlapokat cserélnek, illetve szétválasztják a csapadék és szennyvízvezetékeket. A fejlesztésnek köszönhetően modern környezetbarát rendszert hoznak létre. Még azelőtt, hogy a TOP Programból felújítanák a főútvonalat.

Felsorakoztak a munkagépek a Rákóczi út Vágóhíd és Mártírok útja közötti szakaszán. Első ütemben az északi oldalon modernizálják a közművet. Ezzel várhatóan április közepére végeznek. Utána következik a déli oldal, ami szintén egy hónapot vesz igénybe – tájékoztatott Bali Zoltán, a Zalaegerszegi Szennyvíz-rekonstrukciós Társulat elnöke.

Táblák és sárga felfestések jelzik, hogy a munkálatok ideje alatt az érintett szakaszon korlátozásokra kell számítani. Lesz, ahol csak útszűkületet, míg máshol félpályás- és teljes útzárat vezetnek be. Emiatt az autósok és a lakosság türelmét kérik.

A város más-más pontjain is kezdődnek szennyvíz-rekonstrukciós beruházások. Március 21-től, azaz hétfőtől a Petőfi és a Kosztolányi út kereszteződésében látnak neki a munkálatoknak. Erre a vezetékek elavult állapota miatt van szükség. Az április 3-ig tartó felújítás okán itt is forgalomkorlátozás várható.

M.Zs./Cs.M.

Tartalom megosztása: