keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közoktatási konferencia Egerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közoktatási konferencia Egerszegen

2004 november 29 - hétfő
A közoktatási intézmények szakmai ellenőrzése volt a témája annak a konferenciának, melyet ma tartottak Zalaegerszegen. A Zala Megyei Művelődési és Pedagógiai Intézet, Szakképző Iskola által szervezett szakmai napra több mint 700 pedagógus, intézményfenntartó és
-vezető érkezett a megyéből.

A közoktatási törvény tavaly óta kötelezi az oktatási intézmények fenntartóit arra, hogy négy évente ellenőrizze és értékelje az iskolák, óvodák szakmai munkáját. Erre a feladatra rendszerszerű minta még nem létezik Magyarországon, a katolikus közoktatásban azonban már kidolgoztak és működtetnek egy használható és egyben követendő példát. Dr. Hoffmann Rózsa, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem intézetvezető egyetemi docense ismertette azt a modult, miszerint külsős szakembereket kérnek fel az ellenőrzésre, ők látják el tanácsokkal a vezetőket. A közoktatási törvényben módosították a házirendre és a diák-önkormányzati SZMSZ-re vontakozó cikkelyt is. Ennek értelmében november 30. és december 31. között kell leadni az intézményfenntartók számára az iskolák új házirendjét – tudtuk meg az egyik előadáson.
Sokan nem tudják, de november 5-én életbe lépett egy olyan módosító paragrafus, aminek értelmében az intézmények szervezeti és működési szabályzatának több pontját át kell tenni a házirendbe. A konferencián szó esett még többek között a környezeti nevelésről, a kisgyerekek képességfejlesztési lehetőségeiről, a gyermekvédelemről is.

Tartalom megosztása: