keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közönségdíj Az ajtónak

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közönségdíj Az ajtónak

2006 június 14 - szerda
Nehéz anyagi körülményei ellenére sikeres évadot tudhat maga mögött a Hevesi Sándor Színház társulata. Stefán Gábor igazgató fogalmazott így a 2005/2006-os évadot lezáró ünnepségen. Az évad során tíz, köztük öt nagyszínpadi, négy házi színpadi bemutatóra és egy mesedarabra várták a közönséget. Az előadásokra közel 80 ezren voltak kíváncsiak, 9200-an bérletet is váltottak.

– Szerénység nélkül mondhatom, hogy a 2005/2006-os évadban is óriási munka folyt a színházban. Érdekessége a mögöttünk hagyott ciklusnak, hogy egy újabb ötéves periódus első évét teljesítettük. Elhatározott szándékunk volt, hogy sajátos arculatot teremtünk a teátrumnak. Ennek jegyében olyan darabokat tűztünk műsorunkra, melyeket még soha nem, vagy nagyon régen játszottak Magyarországon. Három ősbemutatót tartottunk – idézi az évad jellegzetességeit Stefán Gábor.
– Voltak ezek között természetesen olyan darabok, melyeket nagyon megszeretett a közönség, másokat viszont elutasított. A végső zárszámadás mindezek ellenére pozitívnak mondható.

Az évad legjobb előadásának Szabó Magda – Bereményi Géza Az ajtó című színművét találta a közönség, ezt követte Vaszary János vígjátéka: A vörös bestia, valamint egy másik vígjáték Tasnádi István tollából: A magyar zombi. A házi színpadon Karol Wojtyla darabját: Az ékszerész boltját játszották a legtöbbször. Zalaegerszegi viszonylatban „világcsúcsot”, 22 előadást ért meg a darab.

Az évadzáró társulati ülésen átadták a hagyományos színházi díjakat. A Színházbarát Kör díját Ecsedi Erzsébet színművész kapta. A legjobb alakításért járó Máriáss-díjat Gábor László vihette haza, A magyar zombiban nyújtott alakításáért. A Forgách-gyűrű Pap Lujzához, míg a legjobb műszaki dolgozónak megítélt Aranydeszka-díj Nágli Rolandhoz került. A legnépszerűbb művész – a nézők szavazatai alapján – Kricsár Kamill lett.

Az évadzárót követően rövid pihenés vár a színészekre, majd megkezdődik a felkészülés a következő évadra. Öten távoznak a társulattól, köztük Egri Kati színművésznő, és két új tag érkezik.
– Nagyon sok munkánk lesz a következő évadban is – árulta el a színházigazgató. – Két komoly bemutatóval indítunk. Szeptember 29-én mutatjuk be Bertolt Brecht Koldusoperáját, novemberben pedig műsorunkra tűzzük a Hair című musicalt. Mindkét darabban szinte a teljes társulat szerepelni fog. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: