keresés a weboldalon

Közönségtalálkozó Bencsik Andrással (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közönségtalálkozó Bencsik Andrással (Videó)

2016 szeptember 28 - szerda
Bencsik Andrással, a Demokrata című folyóirat főszerkesztőjével találkozhattak az érdeklődők kedden a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A Zalaegerszeg Barátai Egyesület és a Civil Összefogás Fórum által szervezett közönségtalálkozón a migrációs helyzetről esett szó.

A rendezvény előtti sajtótájékoztatón a szervezők hangsúlyozták – a vasárnapi népszavazás nem pártpolitikai kérdés. Amennyiben a társadalom közömbösnek mutatkozik a voksoláskor, annak súlyos következményei lehetnek. Bencsik András először a finnek példáját említette, ahol 1990 óta kétszázszoroszára nőtt a bevándorlók száma. Ez a folyamat Németországra is nagy terhet ró.

Vigh László országgyűlési képviselő rámutatott arra is, hogy ezeket a civilizációs folyamatokat nagyon nehéz visszaállítani. Több tíz millió ember hagyta már el otthonát és Európa nehezen tud ennyi embert befogadni.

A politikus hozzátette: Magyarországnak most lehetősége van arra, hogy elhatárolódjon ettől a folyamattól. Bízik abban, hogy a magyar választók megértik, hogy reális veszéllyel nézünk szembe.

M.E./E.K.

Tartalom megosztása: