keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közös főiskolai diáknap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közös főiskolai diáknap

2005 március 23 - szerda
A Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány kuratóriuma legutóbbi ülésén „Közalapítványi Hallgatói Ösztöndíj” létrehozásáról döntött. Az idei évben három ösztöndíj kiadására kerülhet sor, minden zalaegerszegi főiskolán egy-egy. A díj mértéke nettó 60 ezer forint, melyek átadására az egyes tanévnyitókon kerül sor. A díjazottak személyére a főiskolák vezetői tehetnek javaslatot. A feltételek közé tartozik a jó tanulmányi eredmény, indokolt szociális helyzet, kiemelkedő közösségi munka.

A kuratóriumi ülésen szó volt arról is, hogy sikeres volt az egerszegi főiskolák beiskolázási kampánya, mivel mindhárom intézményben többszörös volt a túljelentkezés. Elkészült a 2006 szeptemberében, Zalaegerszegen induló BSc szintű mechatronikai mérnöki szak akkreditációs anyaga, melyet a BME Kari Tanácsa elfogadott. Megkezdődött a város, a közalapítvány, a BME és a támogató cégek részvételével egy Regionális Mechatronikai Technológiai Centrum létrehozásának előkészülete.
Arról is döntött a közalapítvány, hogy idén első alkalommal Zalaegerszeg történetében közös főiskolás diáknapokat tart a három zalaegerszegi főiskola április 20-21-22-én. A rendezvényt a közalapítvány 100 ezer forinttal támogatja.

Tartalom megosztása: